THERMOBOX – isoleren met lucht

De Naber THERMOBOX functioneert zonder stroom en isoleert met lucht – eenvoudiger gaat niet.
De Naber THERMOBOX functioneert zonder stroom en isoleert met lucht – eenvoudiger gaat niet.

Luchtafvoer is beter dan ventilatie. Een manco van tal van luchtafvoeroplossingen is echter de muurdoorvoerunit – de component die de luchtafvoerleiding door de muur van het huis leidt. Oude of eenvoudige nieuwe modellen beschermen slechts onvoldoende tegen warmteverlies. Op koude of winderige dagen gaat door dit lek waardevolle verwarmingsenergie verloren en dit net dan, wanneer de wasemkap niet in werking is.

 

De THERMOBOX bereikt een U-waarde van 2,2 W/m2K.
De THERMOBOX bereikt een U-waarde van 2,2 W/m2K.

De met meerde designprijzen onderscheiden THERMOBOX® van Naber stelt daaraan definitief een einde. Haar werkwijze is zowel eenvoudig als geniaal: het ShutterTec-blokkeersysteem bestaat uit drie achter elkaar opgestelde, door middel van een magneet dicht sluitende kleppen. Deze vormen in gesloten toestand twee kamers, waarin de lucht ingesloten wordt. Omdat lucht warmte slecht geleidt, isoleert de THERMOBOX® maar liefst 20 keer beter dan normale muurdoorvoerunits.

 

Wie het precies wil weten: De U-waarde bedraagt 2,2 W/m²K. De met 125 en 150 millimeter diameter leverbare component is Blower-Door-getest. Dan kleppert ook bij felle wind niets en koude buitenlucht blijft daar waar deze thuishoort – buiten! De THERMOBOX is in combinatie met verschillende muurdoorvoerunits van Naber leverbaar, maar ook afzonderlijk. Zodoende kan de slimme component achteraf in bestaande installaties geïnstalleerd worden.