Vijf zones die de wereld van de keuken uitmaken

De werkzones in de keuken
De werkzones in de keuken

Eender welke vorm, welke afmetingen: in elke keuken zijn er vijf essentiële functionele zones te vinden. Bevoorraden, bewaren, spoelen, voorbereiden en koken & bakken zijn idealiter in de richting van de wijzers van de klok geordend. Linkshandigen werken tegen de richting van de wijzers van de klok in. Hoe de vijf zones bij de verschillende keukenvormen verdeeld worden, hebben wij aan de hand van een voorbeeld weergegeven. Daarmee kunt u de positie van het wasemkapsysteem bepalen. Zijn het koken en bakken gescheiden, dan bevindt de wasemkap zich natuurlijk in het bereik van de kookzone.


U-vormige keuken

De oplossing voor compacte plattegronden met groot kastvolume.

De U-keuken

Eiland keuken

Hier is niet alleen kok of kokkin de ster, maar ook de keuken zelf. Ideaal voor royale plattegronden en gasten. Plan productieve luchtafvoeroplossingen voor eilandkappen vroegtijdig!

Eiland keuken

G-vormige keuken

Compacte plattegrond met zicht op de woonruimte. De kooktoog vereist een perfect wasemkapsysteem met hoog luchtvermogen.

G-vormige keuken

L-vormige keuken

Alles in een rechte hoek: door de kookzone aan de buitenwand zeer korte leidingtrajecten. Anders helpen de vlakke Naber kanalen bij de montage op de bovenkasten.

L-vormige keuken

Eén-regel-keuken

Eenvoudiger gaat niet: met componenten van Naber leveren ook eenvoudige wasemkappen een goed vermogen, ook als de leidingtrajecten eens langer zijn.

Eén-regel-keuken

Twee-regel-keuken

Deze twee-regel-keuken heeft idealiter eveneens korte leidingtrajecten naar de open lucht.

Twee-regel-keuken