GREEN flow – ventilatie bij Downdraft herzien

GREENflow – het modulaire ventilatiefiltersysteem voor Downdraft-systemen.
GREENflow – het modulaire ventilatiefiltersysteem voor Downdraft-systemen.

De innovatieve ventilatiefilter uit meerdere modules wordt onder de keukenonderkasten gemonteerd en blaast de gereinigde lucht via roosters in de sokkellijst terug tot in de kamer. Een contact van de vochtige lucht met meubelstukken en vloerbedekkingen en daardoor ontstaande schade door vocht en vuile kastbinnenzijden zijn uitgesloten. Omdat de actieve koolfilters hydrofoob, m.a.w. waterafstotend, zijn, blijft er geen vochtigheid in het sokkelbereik.

 

De OMEGA-filters bieden een tot maar liefst 60% groter filteroppervlak.
De OMEGA-filters bieden een tot maar liefst 60% groter filteroppervlak.

Afhankelijk van het luchtvermogen van de wasemkap en de kookgewoonten kunnen de compacte filterboxen willekeurig in serie geschakeld worden. Iedere box bevat één meervoudig regenereerbaare, synthetische actieve koolfilters. Deze is in de vorm van de letter “omega” in het filterhuis gebogen. Daardoor wordt het filteroppervlak 60 procent groter. Gelijktijdig zorgen instelbare luchtleischoepen voor de gelijkmatige verdeling van de luchtstroom over de boxen. Het resultaat zijn langzame luchtsnelheden en een nauwelijks waarneembare luchtbeweging aan de uitlaatrooster met zijn geoptimaliseerde lamellen.

 

Verbonden worden de boxen met onbuigzame of flexibele, vlakke Naber COMPAIR®-kanalen. Het systeem past universeel voor sokkelhoogtes van 100 tot 150 millimeter. De montage is eenvoudig en ook achteraf mogelijk. Het onderhoud en de vervanging van de filter vinden plaats zonder gereedschap langs buiten door middel van de via een kliksysteem afneembare ventilatierooster.

 

COMPAIR Control® - de optionele elektronische filterwisselindicator voor COMPAIR® GREENflow

 

De functie van ventilatiefilters hangt in ruime mate van hun verzadigingsgraad af. Een vermindering van geurtjes bij adsorptiekoolfilters is slechts een feit zolang het filtermateriaal absorberend is. COMPAIR Control® bewaakt intelligent de intervallen voor regeneratie of vervanging van de OMEGA-adsorptiekoolfilters.

In tegenstelling tot gebruikelijke filterwisselindicatoren met een eenvoudige tijdsmeting registreert COMPAIR Control® de gebruiksintensiteit van de wasemkap en berekent hij door een statistische analyse de daaruit voortvloeiende filterbelasting. Per eenheid kunnen er maximaal vier GREENflow-filterboxen eenvoudig door middel van een schakelaar geconfigureerd worden. Geluidssignalen wijzen op behoefte aan regeneratie of vervanging.

 

De feiten:
• Detecteert automatisch de kookkarakteristiek
• Wijst gebruikers op nood aan regeneratie of vervanging van de GREENflow OMEGA-adsorptiekoolfilter
• Geringere kosten en meer comfort door optimale gebruikmaking van de filtercapaciteit
• Automatische reset bij de vervanging van de filter
• Vier maximaal mogelijke filterboxen per eenheid
• Eenvoudig aan een COMPAIR® GREENflow koppelen

Over bijkomende details informeert de brochure COMPAIR® GREENflow & Control. Hier vindt u de brochure om te downloaden.