Goede lucht in het huis is planbaar!

Goede lucht in de keuken is beslissend voor een goed klimaat in de woonruimtes.
Goede lucht in de keuken is beslissend voor een goed klimaat in de woonruimtes.

Goede kamerlucht behoort tot de voornaamste welzijnsfactoren van uw klanten. Ant de door ons ingeademde lucht is ons belangrijkste levensmiddel. De kleinste wijzigingen van de samenstelling worden wij al onmiddellijk gewaar. Zo bijvoorbeeld een te hoge waarde aan kooldioxide, onaangename vochtigheid of slechte geurtjes. Dit komt allemaal tot stand wanneer u aan het koken bent. Met een correct en tijdig geplande luchtgeleiding voor de wasemkap maakt u uw klanten gelukkig!

 

Naber THERMOBOX
De Naber THERMOBOX doorstaat de Blower Door test en is geschikt voor energie-efficiëntie- en passieve huizen.

Luchtafvoer gaat ook in een energie-efficiëntie- en passieve huis

Een luchtafvoeroplossing voor het wasemkapsysteem heeft voordelen op het gebied van kamerluchtkwaliteit en -comfort. Met uiterst efficiënte producten zoals de BlowerDoor-geteste THERMOBOX en de muurdoorvoerunit Flow Star GTS alsook een afgestemd concept voor het samenspel tussen luchtafvoergeleiding en gecontroleerde ventilatie van woonruimtes is een parallelle werking van beide componenten mogelijk. Belangrijk is een luchttoevoergeleiding, in het bijzonder bij productievere luchtafvoersystemen. Ook hiervoor biedt Naber passende producten aan. Zo kan er aan de actuele, door de energiebesparingsverordening gestelde eisen en aan de EU-gebouwenrichtlijn voor de bouw van particuliere „Bijna nul-emissiehuizen“ vanaf 2021 voldaan worden.

 

Een ventilatie-installatie is geen wasemkap

Dat in energetisch geoptimaliseerde gebouwen alleen een ventilatieoplossing voor de wasemkap mogelijk is, is een ver verspreide verkeerde informatie. Veeleer is de energiebalans van luchtafvoer en ventilatie in ruime mate in evenwicht. Want belasting door vetten, vocht en geurtjes kunnen bij ventilatie alleen door een bijkomende luchtwissel uit het huis verwijderd worden. Dat hebben ook de onderzoekers van de Duitse Stichting Vergelijkend Warenonderzoek vastgesteld. Dit lukt ofwel door vensterventilatie of door een hoger vermogen van de gecontroleerde ventilatie van woonruimtes.

Het gevaar bestaat echter dat vet en vuil de leidingen van de woonruimteventilatie verontreinigen en de werking daarvan in negatieve zin beïnvloeden. Belangrijk: reeds tijdens de planning van het ventilatieconcept komt het erop aan om op te helderen, welke componenten de reiniging van de kookdampen voor hun rekening nemen en welke componenten voor de reguliere luchtwissel instaan.

 

Naber luchtkanalen onderscheiden zich door een geoptimaliseerd stromingsgedrag.
Naber luchtkanalen onderscheiden zich door een geoptimaliseerd stromingsgedrag.

Naber luchtkanaalsystemen onderscheiden zich aantoonbaar door qua stroming gunstige doorsneden en uitgekiende geometrieën. Daardoor zijn uw klanten blij met een lage elektriciteitsrekening en een optimaal reinigingsvermogen bij een gering geproduceerd geluid.